Miloš Biković | Biografija
14479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Biografija

BIOGRAFIJA

Miloš Biković rođen je 13. januara 1988. u Beogradu. Jedan je od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji i na prostoru SFRJ zahvaljujući glavnoj ulozi fudbalera u istorijskom filmu i seriji „Montevideo: Bog te video“ i nastavku „Montevideo, vidimo se“, koji je dobio mnoge nagrade i oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji.

 

Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu a na istom je sada na doktorskim studijima. Od 2012. predaje glumu. Debitovao je 2004. u popularnoj srpskoj TV seriji „Stižu dolari“, a njegova filmografija broji više od 15 filmova i serija: „Bela lađa“, „Vratiće se rode“, „Mešano meso“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Kad ljubav zakasni“, „Samac u braku“… Film „Bićemo prvaci sveta“, producenata serijala „Montevideo“, a u kojem Biković igra poznatog košarkaša Radomira Šapera, imao je premijeru u februaru 2015.

 

Uz filmove i serije, Biković igra u Beogradskom Dramskom i Narodnom pozorištu u Beogradu. U 2014. se pojavio u spotu popularne srpske pevačice, koji je i režirao i montirao.

 

U Rusiji je debitovao u filmu “Sunčanica“, gde je igrao Barona Nikolaja Aleksandrovica Gulbe-Levitskog. Posle toga je snimao nastavak drame „Bezdušni“, film koji režirao Roman Prigunov po bestseleru Sergeja Minaeva. U filmu „Bezdušni 2“ Biković je igrao Romana Belkina, drugu glavnu ulogu. Nakon premijere filma u bioskopima, Miloš je postao popularan u Rusiji, a ruski magazin Vogue ga je nazvao novim seks simbolom ruske kinematografije.

 

Zbog snimanja u Rusiji Biković je poboljšao znanje ruskog jezika, ali su zbog jedva čujnog akcenta oba filma nadsinhronizovali ruski glumci.

 

Njegova popularnost raste iz dana u dan, a danas ga na društvenim mrežama prati više od 300.000 ljudi.

 

Dobitnik je mnogih nagrada: 2011. najvažnija nagrada srpskih kinematografa za najbolju glavnu ulogu u filmu „Montevideo“, na filmskom festivalu u Nišu; 2011. i 2012. „Person of the Year“ srpskog magazina Hello; 2013. nagrada „Marul“, u Splitu, za naslovnu ulogu u predstavi „Moj sin samo malo sporije hoda“ i „Zlatna značka Srbije za doprinos u kulturi“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije; 2014 „Nagrada za umetničko ostvarenje u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta“.

 

Miloš Biković na IMDb

Miloš Biković na KinoPoisk